Flag_ro
 Noutati - Evenimente

Reforma Justitiei Penale

Proiecte ale RJP
Alternative la detentie: Munca in folosul comunitatii in Romania
Project Date: 1 December 2001

 

Decembrie 2001-Decembrie 2002


Proiectul a avut ca scop dezvoltarea capacitatii unui grup de experti romani de a promova utilizarea muncii in folosul comunitatii in practica instantelor de judecata.



 

Proiectul a avut ca scop dezvoltarea capacitatii unui grup de experti romani de a promova utilizarea muncii in folosul comunitatii in practica instantelor de judecata. Experti PRI au lucrat impreuna cu judecatori, procurori si consilieri de reintegrare sociala si supraveghere din Arges si Dambovita. Specialistii romani au facut o vizita de studiu in Letonia, au participat la o sesiune de formare si, in urma unei perioade de practica, au elaborat un set de recomandari pentru adaptarea modelului propus de PRI la mediul social si legal romanesc. Recomandarile au fost publicate si distribuite tuturor judecatoriilor din Romania, Ministerului de Justitie si Institutului National de Magistratura.

 

 

Long description en:

 

The project aimed at building the capacity of a group of Romanian experts to promote the use of community service in the sentencing practice of Romanian Courts. PRI experts worked together with judges, prosecutors, and probation officers from the County Courts in Arges and Dambovita. The Romanian specialists made a study visit to Latvia, attended a training session and, following a practice period, designed guidelines for the adaptation of the model proposed by PRI to the Romanian social and legal environment. The guidelines have been published and distributed to all County Courts, to the Ministry of Justice, and to the training institutions of the Ministry of Justice.

 

On homepage: 0
Link to project:
Activate link to project: 0
--> Designed by Versatile Solutions