Flag_ro
 Noutati - Evenimente

Reforma Justitiei Penale


FUNDAŢIA REFORMA JUSTIŢIEI PENALE (RJP) este o organizaţie al cărei scop este acela de a îmbunătăţii condiţiile de detenţie şi de a promova sancţiuni comunitare constructive.

Reforma Justiţiei Penale este o organizatie neguvernamentală infiintata de Penal Reform International si avand personalitate juridica in Romania din februarie 2001. RJP promovează reforma penală in Europa Centrala şi de Est prin aplicarea instrumentelor internationale de drepturile omului referitoare la condiţiile şi standardele de detenţie şi dezvoltarea sancţiunilor comunitare care incurajează reintegrarea sociala ţinând seama şi de interesele victimelor.

 

                                                        Contact: secretariat@penalreform.ro

                                                                    Like us on Facebook

 

 
 

April 2014 - March 2016

 

JIVE is a 2 year project funded by the European Commission and establishes a partnership of 8 non-governmental organisations from across Europe working within the Criminal Justice System (CJS) lead by the UK based charity Clinks, in order to exchange ideas and share good practice.

 

Main areas of work:

1) The role and value of volunteers working with offenders, their families and victims

2) Working effectively in partnership with statutory and private organisations


 

 

 

iulie 2013 - octombrie 2014

 

Proiectul adreseaza nevoia de pregatire a punerii in aplicare a noii legislatii penale in domeniul executarii sentintelor sau a obligatiilor impuse de procuror.

In cadrul acestui proiect, RJP este responsabila pentru elaborarea unor standarde minime care cresc capacitatea serviciilor de probatiune si a autoritatilor locale de a furniza programe de munca in folosul comunitatii eficiente.

 
  © 2006 PRI Romania
Designed by Versatile Solutions